• Vojna akademija

Ekipa serije na proslavi povodom završetka emitovanja na RTS-u

Серија је у периоду од 28. јануара до 12. маја, остварила просечан рејтинг од 18,27 одсто и шер од 38,63 одсто а крајњи резултат је импресиван - два милиона гледалаца по епизоди или трећина Србије! 
Серијски конкуренти били су „потопљени“ у истом термину и у односу на кадете, заостајали су за око пола милиона гледалаца. Велика гледаност и позитивни коментари обезбедили су овој серији култни статус у телевизијском аудиторијуму, посебно међу младима – сваки трећи је гледао серију, а поједине епизоде гледала је половина гледалаца старости од 19 до 49 година. Посебно су импресивни резултати о гледаности када је реч о узрасту деце од 4-19 година (остварени шер је око 50 одсто), док је учешће у гледаности средњошколаца старости 15-19 година износило и 60 одсто.
Колику популарност је постигла серије видели смо и кроз штампане медије али и друштвене мреже. На Јутјубу су већ пола сата после емитовања на телевизији, могле да се гледају комплетне епизоде које су имале од 200.000 до 300.000 прегледа. На Фејсбуку су после сваког емитовања организовани бројни квизови о епизоди и кладионице о садржају наредне епизоде. Ту, али и на многобројним форумима изречени су коментари који су поздравили снимање и емитовање ове серије, са оценом да је серија одлична, пуна ведрог и позитивног духа“. 
Због оваквог успеха серија, наметнута је потреба за снимањем наставка  који ће пратити академски живот ових јунака на трећој и четвртој години студија. У продукцијској кући НИРА, у току су припреме за снимање друге сезоне, а емитовање се очекује крајем 2013. године.