• Vojna akademija
  • Vojna akademija
  • Vojna akademija
  • Vojna akademija

Vojna akademija epizoda 02

U subotu, četvrtog februara, na Prvom programu RTS-a, u 20:05 časova, premijerno će biti prikazana druga epizoda nove domaće igrane televizijske serije „Vojna akademija“. 

(Repriza je naredne subote u 16:00 časova.)

(...Neočekivana tema, obrađena od strane scenariste Gordana Mihića, otvorila je, uz maestralnu režiju Dejana Zečevića, čitav jedan, do sada u sebe zatvoren svet, u kome vladaju mladost, duhovna snaga, muka i znoj iz kojih se rađa čast dužnosti i žrtvovanja. Priča prati nekoliko ličnih sudbina kadeta i kadetkinja od prve radosne vesti da su primljeni na studije Vojne akademije, preko sudara sa realnošću vojničkog života, do uspostavljanja ravnoteže između napora i ljubavi...)

U drugoj epizodi naši mladi junaci susreću se sa svojim novim životom. Prvo jutro na Vojnoj akademiji svako od njih preživljava na svoj način, a svi zajedno ostavljaju tragove svog detinjstva iza sebe. Strogost ambijenta i težina obaveza menja ih u jednom danu. Buđenje, umivanje, nameštanje kreveta sa čuvenom besprekornom „mašnom“, zaduživanje opreme, postrojavanja, upoznavanje starešina, fotografisanje za isprave, prvi zajednički obroci, krčenje šume, čak i nagoveštaji prvih simpatija – sve to, i mnogo više stalo je u ovaj jedan dugi kadetski dan... Zimče (Tijana Pečenčić), Ris (Radovan Vujović), Klisura(Ivan Mihailović), Stošić (Bojan Perić), Džaković (Branko Janković), Šašvari (Dragana Dabović), Roksi (Jelisaveta Orašanin) jesu zanimljivi i jedinstveni kao pojedinci, ali ujedno stvaraju jedan kolektivni lik kadeta početnika. I pojedinačne ličnosti, kao i grupa, odlikuju se jedinstvenim šarmom mladosti i specifičnim humornim situacijama. Uslediće i susret sa roditeljima, koji su se okupili da ih vide u uniformi i da ih pozdrave... Biće mnogo iznenađenja i neočekivanih obrta, kako za roditelje, tako i za kadete...

U ostalim ulogama:

Ljubomir Bandović, Branislav Lečić, Nebojša Milovanović, Miloš Timotijević, Olga Odalović, Voja Brajović, Ivana Mihić, Dara Džokić, Mladen Nelević, Feđa Stojanović, Olivera Viktorović, Vlasta Velisavljević, Jelica Sretenović, Milica Mihajlović i dr.

 

Autorski tim:

Pisac scenarija: Gordan Mihić

Reditelj: Dejan Zečević

Dir. fotografije: Zoran Petrović i Nebojša Bašić

Scenograf: Zorana Petrov

Montažer: Marko Glušac i Maja Kokić

Kostimograf: Lana Pavlović

Kompozitor: Nemanja Mosurović

Urednik: Mirjana Lazić Romčević